Senaste inläggen

Av Cecilia/Rikard/Evelina+Kajsa - 22 maj 2009 11:29

Helgen 29-30 maj kommer jag, Evelina och Rikard tillsammans med Arngrim från Sweetart och Sandra från Orden tar plats att vara en del av Växjös Scenkonstfestival. Om ni är i närheten, don´t miss it!

De har grymma grejer planerade där borta. Jag blev riktigt sugen på att testa magdansen.


Kollla in deras hemsida för mer info.

Vi kommer vara där och göra pärlplattor, spontansporter, brev, Sweetart, Kärleksträd, Tankeböcker; you name it. Grymt kul kommer det bli i alla fall.


Take big care/cDet här handlar inte om brev, men jag var tvungen att berätta det i alla fall. Nu kan ditt hjärta bli teater. Navid tipsade mig för ett par minuter sen om ett projekt som de har på gång  Växjö som jag blev så kär i att jag var bara tvungen att berätta om det här och nu.


De ska göra ett scendrama av vanliga människors berättelser om kärlek. 2010 ska den gå upp och nu under 2009 så ber de människor skicka dem sin kärlek för att bli material till verket. De ber om allt himlastormande, allt som får hjärteroten att darra som av ett jordskalv. All sorts kärlek. Avundsjuka, svartsjuka, ängslan, hopp, drömmar, känslan av elektricitet när Personen rör vid dig. Allt.

Läs mer Här.

För det är så vackert. En sån underbar idé. För konst och underhållning som ska skapas för människor borde oftare vara inspirerad av just människor. En helt subjektiv åsikt.


Ta hand om er. All värme/c

Usain Bolt 


När jag och Cissi bestämde oss för att starta Brevrevolutionen för hade vi ett mål: vi ville para ihop 100 människor med varandra före augusti i år. Vi är två månader in, vi gav oss själva dryga 140 dagar att lyckas. En snabb genomräkning av de adresser som vi parat ihop utifrån de mail vi fått in ger mig siffran 111 personer. Då räknar vi inte in de som anmält sig på våra listor vid de workshops vi varit på. Vi  räknar inte in de dryg 30 som fortfarande väntar på att paras ihop med någon under våra flitiga fingrar. Och vi räknar definitivt inte de som ännu inte anmält sig, som vi kommer möta under kommande workshops och aktioner, de som kommer maila oss dagligen (den frekvensen har hållit sig oförändrad ett tag nu) och de som kommer hitta oss på alla möjliga och omöjliga avvägar i sina liv. 


Stort jävla grattis till oss. Och ett ännu större tack till er.

Woopdido! 

Nämligen ett brev. Och vilket brev sen. Det kommer från Rosita som hittat vad vår rörelse och skickat världens mest mungipsryckande lilla brev. Det var så fint att jag förtränger att jag borde plugga till ett nationellt prov i matte för att berätta om det, och då har man lyckats bra. Tänkte ge er ett litet utdrag:


Brevrevolutionen!

Vilken fantastisk idé!

"Hela mitt liv" har jag ägnat mig åt att bevara brevskrivande så ni må tro att jag blev alldeles till mig när jag klickade mig in till er sida! Jag vill jättegärna ha en till brevvän, så när ni har tid och lust får ni gärna pussla ihop mig med någon:)


Där har ni inledningen. Och jag blev så glad. Allt detta och två sidor till skrivet med den mest utsökta handstil (Jag är ärlig nu Rosita, du skriver väldigt gladspretigt. På ett fint sätt.) på ett brevpapper med katter och humlor på. Och kuvertet. Vilket kuvert gott folk! Slänger upp en bild på det när jag hunnit äta lite. För orginalkuvertet ska upp på dörren på mitt rum tillsammans med alla konsertplanscher, foton, biljetter och andra prylar av känslomässigt värde. Dels för att det var så fint men också för att det för mig så blir det en liten symbol för det hela vi håller på med. Hur mycket sån här glädje som kan spridas via brev och hur många fina människor som Rosita det finns där ute.


Oj vad jag blev på bra humör nu.

Tjoho/ c

Hej på dig.

Det har varit ett par människor som har hört av sig och frågat vart deras brev tagit vägen eller varför det tar så lång tid att höra något från oss. För att räta ut lite frågetecken skulle jag vilja klargöra att ni inte är lurade. Vi är ingen skum organisation som tänker skicka mjältbrand, strumpor i fel färg eller skyhöga räkningar till era brevlådor. Vi finns på riktigt och alla anmälda ska få en brevvän, det tar bara lite tid. Detta eftersom att vi är analoga töntar som skriver allt för hand. Hade vi använt datorer, worddokument eller skrivare hade ni nog haft era brevvännerners adresser lite snabbare, men det hade inte riktigt varit samma sak.


Så, håll ut. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge som man kan säga.


Dessutom kommer BrevRevolutionen antagligen få tillökning på Tisdag. Vi har fått ett enormt gensvar och jag och Rikard behöver lite upppbackning för att hinna med allt,så på tisdag ska den vackra och mycket goda kvinnan Evelina antagligen bli vår tredje fackelbärare.

Så det så.


Hoppas ni haft en fin helg/ Cissi

Hej mina kära vänner.


Denna vackra första maj bland demonstrationståg och vårglädje kommer BrevRevolutionen och 365Göteborg finnas ute i verkligheten. Navid Modiri och Gudarna ska ha spelning på Musikens Hus idag klockan 21.00 och där kommer även jag finnas. Med lite andra underbara människor från 365sakers Göteborgsfilial ( här kan ni läsa mer om 365Göteborg) kommer jag finnas där med kuvert, papper, pennor och anmälningslistor. Så ska ni på konserten, då kommer vi ses.


Hoppas ni kommer och om inte, ha en fin kväll ändå.

Stor Kärlek.Av Cecilia/Rikard/Evelina+Kajsa - 30 april 2009 15:21


 jultomten


"Jag hade glömt hur roligt det var att få riktiga brev! Tack kära ni för att ni gjorde det här möjligt! Jag har just fått mitt första brev från min nya kamrat och det känns nästan som julafton! :-)

Anne"

Av Cecilia/Rikard/Evelina+Kajsa - 26 april 2009 21:11

Hej på er.

Idag kom kattkonstnären fram och brevet har kanske lite större chans att komma fram. Dessutom låg det ett underbart mail i våran inkorg idag. Så här började det:

 Hej!
Jag blir så glad att tårarna nästan börjar rinna av människor som ni, som faktiskt gör det här.
Brev är ju trots allt nåt av det finaste som finns.
Tack för initiativet!


Kära du, att få sån här respons är det som gör hela grejen underbar. Att få en snabb kontakt med er och veta att det finns fler där ute som inte gett upp om handskrivna brev. Att få para ihop er och hoppas på att många brev kommer färdas mellan era brevlådor. Sånt gör en liten kvinna glad när hon sitter hemma och kämpar med en novell som bara inte riktigt vill skrivas dit hon vill ha den. Blev bara så full av kärlek när jag läste det mailet att jag var tvungen att berätta det.


Hör gärna av er mer och sprid Brevrevolutionen till de omkring er. Glädje är fint i alla former/ c

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se