Senaste inläggen

Av Cecilia/Rikard/Evelina+Kajsa - 27 september 2009 16:44

Oh so true.


I septembernumret av Glöd (som man ändå minns den från sin högstadietid?) finns nämligen en härlig artikel om oss. Och redan börjar anmälningar trilla in. Så fint. Så fint.

Läs artikeln här.


I Fredags var jag och Evelina på bomässan här i Göteborg, som branschfolk lyckades vi ta oss dit. Kändes rätt kul att gå runt med en mörkturkos name-tag där det stod "BrevRevolutionen" på raderna för företagsnamn. Lite hybris har aldrig skadat. Där på bokmässan upptäckte vi en härlig man som jag känner för att tipsa om. Erik Ericsson. Wikipedia är kanske inte den bästa informationskällan men han har skrivit ett par riktigt härliga böcker. To mr. Cheng, Brev till utlandet, Brev till samhället och Brev till Clara och Tyra från Eric Ericson.

Titlar.

Värda att kolla upp.


All värme/Cecilia

Av Cecilia/Rikard/Evelina+Kajsa - 5 september 2009 17:00

Hejdär!
 
Jag vill ha en brevvän, jag har redan flera stycken men det är lite som vänner, man kan aldrig ha för många.
Jag vill jättegärna att ni parar ihop mig med en intressant person, såklart. Jag vill ha någon som läser poesi och tycker om att dricka öl i parker på sommaren, som har lite ångest på söndagarna men älskar att vakna en solig lördagsmorgon. Gärna någon med samma intressen som mig också! Jag är sjukt intresserad av
Fåglar (främst papegojor och parakiter)
Tjernobylolyckan (offren efter den)
Bloggar!
Radikalfeminister (fast det är mest bara som jag säger, jag har aldrig tid att lära mig om dem)
Litteratur
Klänningar!
Äldre fotografier, helst spontana från stilfulla fester (typ 1880 till 1940)
 
Vill ni ha ännu mer hum om vem jag är så kan ni ju kika in på bloggen www.tomysister.blogg.se (eller länka eventuella brevvänner dit kanske!).


Låter det spännande?

Vi tycker nämligen att det är en sån fantastisk beskrivning av sig själv att det kräver en offentlig efterlysning på bloggen.

Vill du ha Marlene Rosén Hallsten som din brevvän?

Maila oss på brevrevolutionen@gmail.com och berätta det. Först till kvarn får hennes adress och en möjlig, härlig vänskap.

Av Cecilia/Rikard/Evelina+Kajsa - 26 augusti 2009 22:37

Har du fått ett brev från oss, skriv till din brevvän. Det behöver inte vara långt, det behöver inte vara perfekt. Ett livstecken bara.

Gör det.

Nu.

Av Cecilia/Rikard/Evelina+Kajsa - 26 augusti 2009 22:26

Hej på er.

Vi har fått, precis som vi efterlyste, en hel del reaktioner på hur det har gått för er än så länge. Eftersom att många av dem liknade varandra tänkte jag ta och svara på frågorna här istället för i massa småkommentarer så att alla som undrar men inte frågat också kan få lite ljus i tillvaron.


Om jag inte har fått något brev, vad gör jag då?

Det kan bero på tre saker. 

1). Du har inte fått någon brevvän av oss än.

Vi jobbar på allt vad vi kan men har inte hunnit igenom alla anmälningar än då vi skriver breven till er för hand. Men vi pinnar på allt vad vi kan. Hedersord.

2). Din brevvän har fått din adress, men inte skickat ett brev än.

Tja. Vad kan jag säga här? Vissa människor är lite lata, eller har mycket annat för sig, eller glömmer av. Det är mänskligt. Men rätt jobbigt för den som går i andra ändan och väntar. Om det här är fallet så kan du höra av dig till oss så letar vi upp vem vi parade ihop dig med så att du får deras adress direkt och kan skicka ett brev själv. Bara för att de inte fått tummen ur och skickat ett brev så betyder det inte att det att de inte vill ha någon att brevväxla med.

3). Brevet har kommit bort på vägen.

Posten har gjort misstag innan, det är sorgligt med inte omöjligt.


Om jag skickat brev, men inte fått något svar- vad gör jag då?

Man kan inte tvinga någon att skriva brev. Vi kan inte heller gå in som poliser och hålla gestapokoll på alla. Men som tur är är de flesta människorna inte onda. En del glömmer eller får bara inte tummen ur, som sakt. En väldigt vanlig åkomma hos oss människor. Om det inte kommer något svar, skicka ett brev till. Det skadar inte.Är trevligt om man gör det trevligt och kan lösa problemet. 


Om du fortfarande inte får svar, hör av dig till oss så försöker vi få tag i personen via mail eller ordna det på något annat sätt.


Hoppas att det här gjorde någon hjälp för er. Hör gärna av er på mailet brevrevolutionen@gmail.com ifall ni undrar något.


All värme i höstbörjan/C


Av Cecilia/Rikard/Evelina+Kajsa - 17 augusti 2009 23:09

och hon skrev:


"Tänk om vi alla hade idéer som er. Då hade folk inte hunnit med några elakheter.Då hade dagarna gått åt till att skriva brev, dricka hallonsoda, krama träd och äta grönsaker"/ fröken  Anna Saarinen


Jag tyckte det var väldigt härligt. Ett otroligt vackert kuvert och kort hade hon kostat på mig dessutom. Hennes adress är i detta nu nedskriven i ett kuvert och ska imorgon postas iväg till hennes nya brevvän. En av mina bättre matchningar tror jag att det kan bli. De verkade brinna på samma sätt.

Bild på kortet kommer förhoppningsvis inom kort./C

Av Cecilia/Rikard/Evelina+Kajsa - 3 augusti 2009 19:46

Hej på er.

Förlåt för att vi inte har varit särskilt produktiva det senaste. Sommarlättjan letar sig in till även oss. Men nu blir det nya tag. Bidrag ska sökas, samarbeten ska utformas och ihop-parandet skall fortsätta. Förhoppningsvis kommer även vår rörelse att sprida sig ut i EU och kanske även vidare. Vem vet. De händer som skakades på EU-mötet om ungas kreativitet som vi fick lov att vara med på kanske vill skriva brev i framtiden.


Men nog om hur vi har haft det, hur har ni haft det?

Hur går era brevväxlingar?

Vi är jättenyfiken på hur det har gått sen vi postade alla brev med adresser till er. Om ni skulle möjligtvis känna för att skicka iväg en kommentar, ett mail eller kanske tillockmed ett brev och berätta skulle vi bli överlyckliga.


Men så länge, ta hand om er. Hoppas sommaren har varit fin.

All värme/ Cecilia

Hej på er.

BrevRevolutionen är ett projekt som finns till tack vare Navid Modiri och hans 365saker-cirkus. I samma cirkus finns ett annat projekt som kallas Tankeboksprojektet. En del av er har kanske hört talats om det, eller skrivit i en av dem men för er som inte riktigt kommit i kontakt med dem än tänkte jag dra en liten introduktion. Och det lönar sig att fortsätta läsa, poängen med varför jag babblar om det här kommer snart.


Tankeboksprojektet startades och drivs av en tjej som heter Matilda Melin och har sin bas här i gora Göteborg. Konceptet är det här; hon gör iordning massa fina, tomma böcker där hon ställer världen frågan "Vad tänker du på?". De här böckerna läggs sedan ut på caféer, museum, toaletter, skolor- alla möjliga platser. Tillsammans med en penna, så folk kan skriva av sig. Enkelt, underbart och spännande. Väldigt roligt att läsa igenom dem.


Och nu kommer kopplingen till BrevRevolutionen. För vi tänkte samarbeta litegranna. Att ha en Tankebok som vandrar mellan er, att man får den, skriver sin tanke och sedan skickar vidare den. Exakt hur det ska fungera har vi inte kommit på än, men låter det som en bra idé? Hör jättegärna av er med tips och synpunkter. Jättegärna. Det är kul med kontakt. Socialt är fint.


Undrar du något mer om Tankeböcker är det bara att scrolla ner lite och leta i listan med våra länkar, så hittar du Matilda och hennes böcker där.

Take care.

Hej på er. Jag har gått med lite dåligt samvete ett par dagar och är tvungen att säga litegranna förlåt. Alla vi tre som driver det här, jag Evelina och Rikard, håller just i denna stund på att kämpa oss igenom det sista av en gymnasietermin och därför så är det tre väldigt stressade och utmattade personer som håller i Brevrevolutionen just nu.


Så förlåt, alla ni som skickat in era adresser och väntar på en brevvän. Vi har inte glömt er! Vi är bara lite utarbetade. Men det ska det bli ändring på. Skolavslutningen närmar sig med sjumilakliv och innan varken ni eller vi vet ordet av det kommer en brevvän hem till er brevlåda. Tills dess, ta hans om er./c

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se